Pust liv i boligen med persienner

Bor du i et hjem med store vinduespartier, så er det helt essentielt med gardiner, persienner eller en anden form for solafskærmning – selvom det, om vinteren, kan være rart med sollys gennem vinduerne. Noget af det, der hitter meget lige nu, er persienner. I dette indlæg vil du kunne finde tips til, hvordan du finder de helt rigtige persienner.

 

Flere vælger persienner i stedet for gardiner

Hos virksomheden UNIGGardin, der holder til her, der lever af at sælge gardiner, persienner og anden solafskærmning, opleves der ift. sidste år en markant stigning i salget af persienner, hvilket vidner om, at det altså er højeste mode lige nu.

Mange vælger også at købe pyntegardiner sammen med persienner. Det betyder, at man får et helt andet udtryk, end man ville få, hvis man blot valgte at hænge persienner op. Pyntegardinerne er i stof, og de hænger typisk sådan, at de ikke kan nå hinanden, og derfor kun sidder i hver sin side af vinduet for at skabe et hyggeligt udtryk.

Persienner er praktiske, nemme at vedligeholde og de kan være forholdsvist anonyme, når de er ‘oprullede’. Samtidig vil man kunne skærme af for solen efter behov, næsten lige så effektivt, som det er tilfældet ved et mørklægningsgardin. Ved at kombinere persiennerne med eksempelvis pyntegardiner, vil man altså kunne skabe et moderne og unikt udtryk samtidig med, at man har mulighed for at udnytte funktionaliteten, som persiennerne bidrager med.

Skærmbillede 2016-07-01 kl. 11.18.14

 

Velourgardiner hitter også

Det er ikke kun persienner, der et stort hit blandt danskerne for tiden. Velourgardiner er også i høj kurs i de danske hjem, og især oplever vi for tiden en tendens med lange gardiner i mange farver, der kan skabe kontrast til den ellers minimalistiske indretningsstil, der præger de nordiske hjem. Dette er en tendens der er opstået inden for de seneste 2-3 år, hvor vi prøver at gøre op med de stilistiske, hvide stil, der ellers har været på mode i lang tid herhjemme.

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *