Ny dille – Ravjagt

Under disse Corona tider har jeg fundet mig en ny hobby – ravjagt. Ja, du læste rigtigt – ravjagt. Da jeg skulle udtænke min nye fritidsinteresse, var det vigtigt for mig, at den skulle foregå i det fri og væk fra større forsamlinger. Jeg har altid befundet mig godt ved havet og da jeg var barn, tog hele familien ofte på sommerferie ved Vesterhavet. Den tid står mejslet i min hukommelse som en meget lykkelig tid og jeg mindes, at solen altid skinnede og jeg spiste masser af is og plaskede i det varme vand. Ved nærmere eftertanke, så kan det godt være, at vandet var knapt så varmt, men jeg var en lille vandhund og frygtede ikke køligt vand. Min storebror derimod, var en rigtig frossenpind og nøjedes med at soppe i vandkanten. Og måske var det slet ikke så dårlig en idé for jeg husker stadig den sommermorgen, hvor han jublede højt og kaldte på mig. Han havde fundet en stor funklende ravklump og løb nu triumferende rundt inde på stranden. Alle skulle beundre hans fund. Jeg var faktisk lidt misundelig, men lod som ingenting.  

Jeg har dog aldrig glemt den dag og lige der blev min interesse for rav faktisk vagt. Jeg travede rundt i vandkanten for at finde rav og fandt da også små stykker i ny og næ, men aldrig en klump på størrelse med min storebrors. Som tiden er gået, har jeg glemt eller måske snare undertrykt min interesse for jagten på rav. Hverdagen har trængt sig på og i daglig dagens trummerum har der ikke været tid til ravjagt. Men så kom Covid 19 til Danmark og jeg fik pludselig en masse tid forærende. Dog ikke så meget, at jeg kunne tage til vestehavet, men det gør heller ikke noget. Jeg bor på Fyn og Fyn er omgivet af en masse vand. Det er dejligt at gå en tur langs vandet og kigge efter rav – ja nærmest meditativt. Siden min barndom er der sket meget indenfor ravjagt. Der er f. eks dannet deciderede klubber for folk med interesse indenfor rav og der er kommet nye opfindelser, der gør det lettere, at få øje på rav. En af de mest geniale opfindelser er en lygte til rav.  Ravlygter er UV-lygter, der gør det muligt at finde rav i mørket, fordi det særlige lys får ravet til at lyse op. De fleste ravlygter er også vandtætte, så du kan dykke med dem. Du skal dog være opmærksom på, at ravlygterne også får fosfor til at lyse op. Risikoen for at finde fosfor er ikke særlig stor, men man bør dog alligevel være påpasselig med, at det nu også er rav – og ikke fosfor – man samler op.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *