4 gode råd til at vælge det rigtige stof

Det er kommet på mode at sy sit eget tøj, og det betyder, at der er flere og flere, der går igang med det. Fordelene er mange, og man kan faktisk få nogle rigtig fede resultater ud af det, hvis man øver sig lidt. Og det tøj, man får syet, vil ofte holde bedre, hvilket betyder, at det kan være en rigtig god investering af tid, hvis man sætter sig for at lære at sy.

 

4 tips til at vælge de rigtige stof metervarer

  1. Det vigtigste, når man vælger sit stof, er at det er noget, som man kan lide at have på. Derfor lyder rådet på, at man skal mærke efter, om det er noget, man kan lide at have på huden. Kroppen er nemlig i kontakt med tekstiler døgnet rundt, og derfor er det værd at bruge lidt energi på at finde noget stof, som der føles behagelig at have på. Mærk efter på stoffet; er det god kvalitet? Hvordan føles det i hånden? Hvis du kan finde økologiske eller miljømærkede stoffer, så er det helt klart et plus, fordi man undgå, at der er en masse kemi i stoffet, hvilket er godt for ens almene velbefindende – huden optager nemlig de kemiske stoffer fra tøjet, og det er bestemt ikke positivt. Prøv derfor så vidt muligt at find økologiske og miljømærket stof.
  2. Sørg for, at det stof, du køber passer til det mønster, du skal klippe efter. Vævede metervarer skal klippes efter mønster – og det mønster skal være beregnet til et fast stof.
  3. Tænk over hvad stoffet skal bruges til  – hvad er formålet med tøjet? Hvis du skal sy bukser til et barn, så er det en god idé at vælge noget slidstærkt materiale. Derfor bør du altid danne dig et overblik over, hvilke materialer, der er de stærkeste. Skal du sy en kjole, så kan det også være en god idé, hvis du prøver at krølle stoffet i hånden – krøller det let? Hvis det gør det, så er det måske ikke så egnet at sy en kjole af, da den gerne skal holde sig fin, og det er besværligt at skulle sy den, hver gang den skal bruges.
  4. Køb dit stof på nettetelsemelvis her. Det er ofte her, man får den billigste pris, men det har selvfølgelig den ulempe, at man ikke kan føle på det for at danne sig et indtryk af kvaliteten. Der plejer dog at være nogle gode beskrivelser af stoffet. Et råd kan være, at man tager ned i en fysisk butik for at mærk stoffet efter, hvorefter man kan bestille det hjem fra nettet, hvis man kender et sted, hvor de sælger det. Hos de store stofbutikker, er det ofte de samme produkter, man kan få,

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *